Loading image...

5 fördelar med EDGEFAST System

Med ESSVEs nya system för dolt trallmontage – där brädan fästs med en diagonalt monterad spik – tar det endast 9 minuter att bygga 10 m² trall! Det gör EDGEFAST till det självklara valet för snickaren Tim ”Timpa” Jaederfeldt. Här listar han verktygets 5 främsta fördelar:

1. Bygg 4 gånger snabbare – lika bra resultat!

När jag under tidstest byggde 10 m² trall tog det 9 minuter, i normalt tempo och med fästpunkter enligt praxis. Det är 4-5 gånger snabbare än andra system för dolt trallmontage och dubbelt så snabbt som toppskruvning. Att det går så snabbt beror på att pistolen skjuter in två spikar i en och samma rörelse. 

Glöm inte!
Att du enkelt kan göra beräkning av skruv och virke med trallkalkylatorn ESSGUIDE. 

Till ESSGUIDE

Loading image...

Spikpistol med unik design

EDGFAST är ett utpräglat proffssystem gjort för dig som bygger många trädäck per säsong. Systemet är marknadsunikt och har blivit en riktig snackis bland svenska snickare.

Till produktsida
Loading image...

2. Automatiskt rätt avstånd

De fyra medföljande distansbrickorna (0-6 mm) ger automatiskt rätt avstånd mellan brädorna. De vita brickorna monteras i verktygets basplatta, vilket betyder att jag snabbt kan röra mig längs med brädan, utan att behöva flytta tumstockar.

Så monterar du brädan närmast fasaden:
Om första brädan sitter nära väggen rekommenderar Timpa att du fäster in den med toppskruv, till exempel ESSDECK Max. Se till att brädan kommer helt rakt. 

Loading image...

3. Fungerar i de flesta träslag

EDGEFAST funkar bra till både mjuka och medelhårda träslag – allt från tryckimpregnerad furu till lärk. I höstas byggde jag 100 m2 altan i lärk, vars växtstruktur får virket att vilja vrida sig även efter montering. Men fortfarande, ett halvår senare, sitter brädorna precis som jag lämnade dem.

Tänk på!
ESSVE EDGEFAST kan inte användas på brädor tjockare än 28 mm. Vill du ha ett dolt montage på brädor som är tjockare än 28 mm rekommenderas skruvsystemet Hidden Decking System.

 

Loading image...

4. Mindre spring med EDGEFAST

Spikpistolen kan laddas med 100 spikar åt gången. Varje laddning räcker till drygt tre m2 altan, vilket minskar onödigt spring. Dessutom slipper du kravla runt på knä under montaget, då spikpistolen gör att du kan stå upp och skjuta in spiken.

Spiken finns i två ytbehandlingar 
Den spikliknande infästningen till EDGEFAST kommer i rostfri A2 kvalitet eller i en variant med CorrSeal ytbehandling, båda med korrosionsklass C4.

Loading image...

Spik i rostfri A2 kvalitet

Används i aggressivare miljöer så som altaner vid insjöar samt vid byggen av stora altaner och altaner som byggs högt.

Till produktsidan
Loading image...

Ytbehandlad C4 spik

Spiken med korrosivitetsklass C4 används på låga, mindre altaner som inte ligger nära vatten, pool eller ska behandlas med kemikalier och tösalt.

Till produktsidan
Loading image...

5. Ingen risk att spiken vandrar

Infästningen till EDGEFAST kallas för spik, men eftersom den är platt med tandade sidor har den få likheter med vanlig spik. Att den är just platt, och dessutom skär träfibrerna diagonalt, gör att den inte trycks upp när virket torkar.

ESSVE tipsar!
Lär dig mer om EDGEFAST i videon nedan där ESSVEs produktchef Stefan går igenom alla fördelar och visar hur montaget går till. 

Se video

Loading image...

Rekommenderat innehåll

 

 

Loading image...

Tips från proffs till proffs

Här har vi samlat tips från rutinerade snickare till snickare som vill öka effektiviteten än mer. Vässa trallbyggarformen ytterligare!

Proffstips
Loading image...

Snickarnas favorittrallskruv

Kan en skruv underlätta bygget? Absolut! Läs hur trallskruven ESSDECK Max på kort tid blivit en storsäljare bland snickare. Kanske bör du välja den till ditt bygge med?

Läs mer om skruven
Loading image...

Kalkylera material för hela trallen

Med webbappen ESSGUIDE skapar du enkelt en inköpslista för just ditt trädäcksbygge, komplett med all skruv och virke.

Till trallkalkylatorn
Loading image...

Hitta närmaste bygghandel

I bygghandeln hittar du allt till altanbygget - skruv, beslag och virke. Vi har listat återförsäljarna med stort utbud av ESSVEs trallprodukter.

Hitta din lokala handlare
Loading image...