Tackade nej till tralljobb - EDGEFAST förändrade allt!

EDGEFAST System är skapat för dig som bygger många trädäck per säsong. Montaget går i rekordfart och resultatet blir ett riktigt lyxigt trädäck utan synlig infästning. Snickaren Faez har byggt flertalet trädäck med verktyget, något som helt förändrat hans syn på tralljobb.

Faez Fadhel Hassen startade karriären som flygplanstekniker men sadlade om till snickare med egen firma. När han fick förfrågan att bygga ett jätteträdäck på 140 kvm till en kund började han aktivt leta efter en produkt som skulle göra bygget smidigare.

-Ärligt talat var jag trött på att ligga på knä och skruva trall. Jag har tackat nej till flertalet tralljobb. När 140 kvm-jobbet dök upp googlade jag och hittade snabbt ESSVE EDGEFAST, först förstod jag inte hur den fungerade men när jag hade tittat på videos online lät det som en smart lösning. Jag köpte ett verktyg och spik och sedan var det ”no turning back”, säger Faez.

Här kommer vi gå igenom: 

  • Faez recension av trallverktyget
  • Hur fungerar verktyget
  • Vanliga frågor och svar
Loading image...

Faez tycker till om EDGEFAST

Bygg trall utan synlig skruv - vad säger kunderna?

- När jag berättar för mina kunder om systemet så gillar de tanken på att slippa se skruvskallar på trallen och att det inte blir stickor och flisor. Men jag ser fler fördelar med att få in spiken i sidan – kunden kan enkelt tvätta altanen utan att fibrer reser sig och det blir som sagt mycket snyggare!

Hur snabbt går trallbygget med EDGEFAST?

- Det roliga är att alla är vinnare på med det här systemet. Det är otroligt mycket smidigare att montera trallen med EDGEFAST man sparar knän och det går fort. Det som skulle tagit två dagar går nu på en eftermiddag och då hinner man med både lunch och fika. 

Vad tycker du om att arbeta med EDGEFAST?

- Jag är flygplanstekniker i grunden och helt såld på maskiner. Jag blev imponerad över hur genomarbetat EDGEFAST systemet är, både vad gäller verktyg och i spik och framförallt hur man utgått från en faktisk utmaning som vi snickare lever med varje dag. Med EDGEFAST har livet blivit lite bättre.

Jag tar in den från bilen på kvällarna! Just EDGEFAST pistolen är inget jag vill skall bli stulet.

Loading image...

Spikpistol med unik design

EDGFAST är ett utpräglat proffssystem gjort för dig som bygger många trädäck per säsong. Systemet är marknadsunikt och har blivit en riktig snackis bland svenska snickare.

Till produktsida
Loading image...

Vanliga frågor och svar

Hur många spik kan man ladda EDGEFAST med?

Man kan ladda verktyget med 100 st spik åt gången vilket räcker till ca 3 kvm.

Hur säkerställs rätt distans mellan trallbrädorna?

Det medföljer fyra vita distansbrickor (0-6 mm) till verktyget. Distansbrickan fästs på verktyget och gör att avståndet mellan trallbrädorna blir korrekt. För rätt avstånd mellan brädorna ska du följa Svenskt Träs rekommendationer.  

Hur monteras trallbrädan närmast fasad?

Om första trallbrädan sitter intill husvägg så rekommenderas det att du monterar den brädan med traditionell trallskruv. Verktyget kan på grund av väggen inte komma åt att fästa den innersta brädan. Se till att brädan kommer helt rakt.

Vilka träslag kan man använda ESSVE EDGEFAST i?

Systemet fungerar bra i mjuka och medelhårda träslag som tryckimpregnerad furu, lärk och SIO behandlat virke.

Hur tjocka brädor funkar systemet på?

Du kan montera trallbrädor upp till 28 mm tjocklek med EDGEFAST. Vill du ha dolt montage på tjockare trallbrädor än så, använd Hidden Decking System.

Vilket tryck skall kompressorn ha?

Trycket skall vara max 6-8 bar. Det kan variera beroende på virket. Börja med lågt tryck och arbeta dig uppåt tills spiken sitter perfekt i brädan.

Loading image...

Rekommenderat innehåll

 

 

Loading image...

Ska du bygga altanen själv?

Att missa steg i bygget eller göra felaktiga beslut kan stå dig dyrt! Här hittar du en guide bestående av alla steg i bygget.

Till guiden
Loading image...

Hitta närmaste bygghandel

I bygghandeln hittar du allt till altanbygget - skruv, beslag och virke. Vi har listat återförsäljarna med stort utbud av ESSVEs trallprodukter.

Hitta din lokala handlare
Loading image...